Mental Challenge

Mental Challenge

Mental Challenge 25.0

2017. július 09. - sportpsycho

A Tudatalatti ereje.  Motiváció és Önbizalom.

Amikor nagyobb versenyre készülünk, a fizikai edzések mellett persze gondolatban is sokat foglalkozunk az elkövetkező nagy megmérettetéssel. Lelkileg is készülünk, és persze azon agyalunk, hogyan tudnánk minél jobb teljesítményt kihozni magunkból majd a nagy napon. A felkészülés azonban nem csak tudatos szinten zajlik. Mindehhez a tudatalattinknak is van pár szava!

Igazán szerencsések vagyunk manapság, hogy annyi kütyű áll a rendelkezésünkre, ezekkel tényleg kreatívak lehetünk.  A fotókat és kis videókat viszont ne csak "like" vadászatra használjuk, készítsünk magunknak motivációs videót! Ez segít fókuszálni a célokra, fenntartani a motivációt minden nap, és az önbizalmunkat is megdobja. Na, meg a tudatalattinkra is hat!

A tudatalatti azt hiszi el, amit lát és hall. Kicsit olyan, mint egy kiskamasz: még nagyon befolyásolható, és bár nem mindent ért az őt körülvevő világból, szelektíven válogat – általában tetszés szerint – abból, ami körülveszi. Ezért fontos, hogy olyan üzeneteket adjunk a tudatalattinknak, amelyekre fogékony, és amelyek olyan irányba viszik, ahová mi irányítani szeretnénk!

Itt egy kis „kezelési útmutató” a tudatalattihoz:

  1. A képeket szereti a legjobban.
  2. Azok a képek érdeklik főként, amelyek a saját személyünkkel kapcsolatosak. Ezért jobb saját videót készíteni, mint másokét nézni
  3. A kimondott szóra reagál – ezért nem elég gondolatban szuggerálni magunkat, sokkal hatásosabb, ha felvesszük és visszahallgatjuk a mondanivalónkat, főleg ha egy videó alá mondjuk fel, - így kép és hang együtt hatásosabb!
  4. Fogalmazzunk világosan, egyértelműen – a tudatalatti könnyen félreértheti a dolgokat
  5. Fogalmazunk pozitívan: ne azt mondjuk ki, hogy mit nem akarunk, vagy mit akarunk elkerülni, hanem azt, amit szeretnénk hogy megtörténjen. A tudatalatti nem ismeri a „nem”szót
  6. Legyen olyan képi és hangi anyag, amely kellemes: kedvenc helyeinken „forgassunk” és kedvenc zenénket használjuk fel hozzá
  7. Legyenek benne a kulcsszavak, amelyekre tudjuk, hogy jól fog reagálni a tudatalattink. Ezek általában a vágyainkkal kapcsolatos szavak
  8. A legfontosabb üzeneteket ismételjük el többször is.
  9. Időnként variáljunk a videón, ne hónapokig nézzük és hallgassuk ugyanazt, akkor már elveszti az „erejét”

Miről szóljon a videó? Edzésekről, kedvenc helyekről, eddigi jól sikerült versenyekről, azokról az emlékekről, amelyek megerősítenek, pozitívan hatnak ránk, önbizalmat adnak…. Legyünk kreatívak!  

Én ezt a motivációs filmet a tavaly a Spartan Race EB és VB előtt készítettem az edzéseimről. Azt akartam, hogy tudatosuljon bennem, rendesen és szorgalmasan elvégeztem az edzésmunkát, készen állok a nagy versenyekre. Itt szöveg nem lesz alatta, csak zene, mert a szöveg személyes, azt mindenki találja ki magának!

A bejegyzés trackback címe:

https://mentalchallenge.blog.hu/api/trackback/id/tr9512650223

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása