Mental Challenge

Mental Challenge

Mental Challenge 13.0

2017. március 26. - sportpsycho

Március 26

Fizikai feladat: Predator push-up

Minden nap 30-50 db

Leírás:  a fekvőtámasz egy nehezített változata – amelyet Molnár Károly cross-fit edzőtől tanultam.  A lábat nem csak hogy feltesszük padra vagy székre, de be is hajlítjuk a térdeket, így sokkal nagyobb súly helyeződik a vállakra. Spártai verseny előtt ideális edzés, pont azokat az izmokat erősíti, amelyekre szükségünk lesz a versenyen!

Mentális feladat: rugalmasság

Minden nap.

Leírás: az életünk legnagyobb rész rutin. Az edzések sem kivételek ez alól. Megszoktuk, hogy mit hogyan csinálunk, milyen sorrendben, milyen intenzitással. Az izmaink és egész szervezetünk viszont jobban fejlődik, ha változatos feladatoknak, változó sorrendben és változó intenzitású erőfeszítésnek tesszük alá. Ne féljünk akkor edzeni, ha már fáradtak vagyunk, a nap azon szakaszában edzeni, amikor a szervezetünk még nem annyira „tettre kész”, vagy ha már azokat az izomcsoportokat előzetesen jól lefárasztottuk.  Itt egy pár ötlet, mindenki alkalmazza a saját edzéstípusához és edzésadagjához.

  1. Ha eddig futás után erősítettél, akkor most fordítsd meg. Vagy csinálj egy „szendvics” edzést – futás, erősítés és még egy futás.
  2. Ha eddig edzőterem után úsztál, fordítsd meg: úszás után emelgesd a súlyokat!
  3. Ha az erősítésnél eddig izomcsoportonként dolgoztál, akkor most végezz köredzést (vagy fordítva)
  4. Próbáld meg a nehéz gyakorlatokat akkor végezni, amikor az izmaid már fáradtak. Például, ha 10 db-ot tudsz helyesen húzódzkodni, akkor előbb végezz el 10 sorozat fekvőtámaszt, és utána kezdj el húzódzkodni. Az sem baj, ha már csak 5 db-ot tudsz helyesen elvégezni sorozatonként. Viszont csinálj meg így is legalább 6 sorozat húzódzkodást.
  5. Ha egy tempó futásban eddig az utolsó 10 percben gyorsítottál, akkor most próbáld ki, hogy az elején – természetesen a bemelegítés után – futsz 10 percig megfeszítettebb ritmusban, és utána a megszokott tempót kell tartanod a végéig. Vagy a 10 perc  gyors futást helyezd el a futás közepre. A lényeg az, hogy csináld másképp, mint eddig!

Ne akkor eddz, amikor kedved van hozzá, és ne azt, amihez kedved van. Akkor edz, amikor legkevésbé sem vagy rá felkészülve, és azt, amiben a leggyengébb vagy. A spártaiak sem akkor mentek harcba, amikor kedvük tartotta, hanem amikor a hazának szüksége volt rájuk. A harc sem szórakozás volt.

spartans_movie_300-wallpaper13.jpg

Joker nap: aki versenyzik a Veszprémi sprinten, annak ez lesz a joker nap. Aki nem (mint én), az egyik nap eddzen dupla annyi ideig, mint a megszokott edzés. Ez nálam 5 óra lesz J Edzésmaraton!

A bejegyzés trackback címe:

https://mentalchallenge.blog.hu/api/trackback/id/tr4212371521

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása