Mental Challenge

Mental Challenge

Mental Challenge 2.0

2017. február 18. - sportpsycho

FELADAT: Felülések (hasizom).

IDŐSZAK: 3 nap

LEÍRÁS: Fontos, hogy a lábakat ne rögzítsük, ne akasszuk be sehová, csak húzzuk fel a sarkakat a fenékhez közel és a térdeket ejtsük le oldalra. Felülésnél kézzel megérintjük a lábfejünket. Amikor elkezd fájni, onnan kezdődik a gyakorlat. Innen számítva kell 30-40-50 ismétlést megcsinálni. Tehát első nap 30, második nap 40, harmadik nap 50.Teljesen mindegy, hogy előtte már hány felülés volt (20 vagy 100). Meg tudjuk csinálni. Csak a hozzáálláson múlik.

m_ali.jpg

 

FELADAT: Pozitív gondolkodás. Negatív gondolatok átfogalmazása.

IDŐSZAK: 3 nap

LEÍRÁS: Néha versenyen sok múlik azon, hogy elkerüljük a negatív gondolatokat, és csak a pozitívra fókuszáljunk. Ennek a legjobb módja, ha a negatív gondolatot pozitívvá alakítjuk át. A feladat az, hogy ezt 3 napig reggeltől-estig gyakoroljuk. Minden tevékenységünk során, nem csak edzésen! Bármi is történjen ebben a 3 napban, csak pozitívan fogalmazzunk. Soha ne mondjuk, hogy „utálom”, „ez milyen szar..”, „annyira idegesít, hogy…”
Itt van egy pár példa:


Negatív: „Nagyon álmos vagyok, utálok korán kelni”
Pozitív: „Nyújtózkodom kicsit, mindjárt jobban leszek”


Negatív: „Már megint ez a dugó, el fogok késni”
Pozitív: „Amíg a dugóban ülök, átgondolom, hogy ma mit is fogok edzeni, mi az edzés célja és mire kell figyelnem közben”.


Negatív: „Utálok ebben a hidegben várni a buszra”
Pozitív: „Ez is egy edzés a spártaira, ami nem öl meg, az megkeményít”
AROOOO!

Minden feladatnak az a titkos célja még, hogy beépüljön a mindennapokba. PL. a hideg/meleg vizes zuhanyt minden nap csinálom, csak nem olyan sokáig, kb.2-3 perc. Az edzéseken is meg szeretném szokni, hogy amikor már a határon vagyok, még ráhúzok pár ismétlést. Ahogy a pozitív gondolkodásnak is természetessé, megszokottá kéne válnia.

A bejegyzés trackback címe:

https://mentalchallenge.blog.hu/api/trackback/id/tr6312270504

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása