Mental Challenge

Mental Challenge

Mental Challange 29

2017. augusztus 13. - sportpsycho

Fegyelem

Nemrég készítettem egy interjút Simona Staicu-val (mentaltraining.blog.hu). Igazán érdekes és tanulságos beszélgetés volt. Amivel a legjobban lenyűgözött, az a fegyelmezett hozzáállása. Azt gondolnánk, hogy 36 év futás után, amikor a hazai versenyek szinte mindegyikét megnyeri, nem is kell neki különösebben készülni a versenyekre. De nem úgy van ám az! És nem véletlenül van ő ott, ahol! (Mi pedig ott, ahol) Simona szerint a tehetség nem csak annyiból áll, hogy valakinek jó fizikai adottságai vannak. A tehetség azt jelenti, hogy valaki szorgalmasan és fegyelmezetten megdolgozik azért, hogy azok a fizikai adottságok lehetővé is tegyék a kiemelkedő eredményt. Miért nem tudják sokan kihozni magukból a maximumot? Mert nem elég szorgalmasak és fegyelmezettek. Nézzünk őszintén magunkba! Hányszor indultunk úgy el versenyen, hogy nem készültünk fel rendesen? Ugye-ugye? Mielőtt legyintenénk Simona és a hasonlók teljesítményére, hogy „Nekik könnyű! Más génekkel születtek!”, gondoljunk arra, hogy ő mindig, minden versenyére felkészül. Fizikailag és mentálisan egyaránt.

A jó hír az, hogy a fegyelmet gyakorolni lehet. Ezért a következő hét nálam a fegyelem gyakorlásának hete.

A fizikai képességeim még korlátozottak, ezért sok újat nem tudok kitalálni. De nem is az a lényeg. Az a fontos, hogy minden nap ki tudjam pipálni ezeket a feladatokat. Mindenki tudja, hogy mit kéne tenni ahhoz, hogy készen legyen egy versenyre. Megteszi azt maradéktalanul? OK, akkor tartson mindenki egy olyan hetet, ahol fegyelmezetten megtesz mindent!

  1. Minden reggel és este hidegvizes fürdő. Ehhez beszereztünk egy nagy dézsát, amit kitettünk a kertbe és megtöltöttünk kútvízzel. Ma még csak 3-3 perc lesz, de minden nap 1 perccel növelem az időt, amíg eljutok 10 percig. Naponta kétszer. (Akinek nincs dézsája, jó lesz a kád is. Vagy zuhany.) Ma reggel még az eső is esett, dupla élvezet J
  2. Kardió: minden nap 60 perc. Ez nálam szobabicikli, ellipszis vagy vízben futás. Persze másnak a 60 perc nem olyan sok, nekem ez egyelőre jó adag, mert eddig 40-50 percig jutottam el.
  3. Húzódzkodás: minden nap 100. No comment. Széles vagy bicepsz fogással, törülközőn vagy gyűrűkön, mindegy, csak meglegyen a napi 100.

 

Nincs kifogás, nincs pardon. Bármi is történjen aznap, ezeket teljesíteni kell.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mentalchallenge.blog.hu/api/trackback/id/tr212745738

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása