Mental Challenge

Mental Challenge

Mental Challenge 6.0

2017. február 18. - sportpsycho

A héten a fizikai határainkat tologatjuk megint. A szellemi feladat pedig az lesz, hogy figyeljük, milyen mentális stratégiát vetünk be, amikor már nagyon nehéz kitartani valamilyen mozdulatot.

Feladat: egy karral minél tovább lógni
Időtartam: 3 nap (nem 3 napig kell lógni, csak 3 napig ez a feladat )
Leírás: egy csövön vagy bármilyen húzódzkodó rúdon kezdjünk el lógni fél karral minél több ideig. Az összes monkey-bar feladatnál nagyon jól jön majd, ha így megerősödnek az alkarjaink, kezünk, vállunk. Akinek nem megy fél karral, az kezdje kettővel. Egy nap felváltva mindkét karral minél többet gyakoroljuk, de összesen naponta minimum 5 percet.

16508004_1147812698663426_7730806485263683864_n.jpg

Feladat: alkar erősítés.
Időtartam: 3 nap
Leírás: bàrmilyen eszköz jó erre, ha nincs direkt ilyen célra használt alkar erősítő, megteszi egy tenniszlabda, valamilyen kisebb gumi tárgy, stb.
Kis bemelegítés után minkét kézre annyi szorítást végezzünk, amennyit csak bírunk! Ezt 3x ismételni minden nap. Lehet tv előtt, munka közben íróasztalnál, kocsiban, stb. Ez is beépülhet a mindennapokba!

412505_nagyarufoto.jpg

Joker nap: térjünk vissza a kézen álláshoz. Tartsuk ki a leghosszabb ideig, ami eddig sikerült és dobjunk rá még 5-10 másodpercet! Akinek megy, rugózzon közben, vagy emelje el egyik kezét, vagy vetkőzzön...

Mentális feladat: amikor már nagyon nehéz, próbáljátok még kicsit tartani. Mire gondoltok olyankor, hogy tudjátok kitolni a határokat? Én arra szoktam gondolni, hogy vasból vagyok, vagy robot karjaim vannak és nem is érzem a fáradtságot. Amit most gyakorlunk, az jól jön majd a versenyeken!

Jó hetet Mindenkinek! Arooo!

A bejegyzés trackback címe:

https://mentalchallenge.blog.hu/api/trackback/id/tr9112270588

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása