Mental Challenge

Mental Challenge

Mi ez a Mental Challenge?

2017. február 18. - sportpsycho

Az egész az akadályversenyeken való részvételemmel  indult. Hosszútávfutó múltam miatt a terepfutással nincs sok gondom, viszont az akadályok teljesítésével annál inkább. Volt olyan versenyem, ahol - bár a végeredménnyel nem volt gond - legalább öt akadályt elszúrtam.  Ez 150 büntetőt (burpee = négyütemű fekvőtámasz) jelentett alig fél órán belül. Azért ez komolyan zavart. Tisztában vagyok vele, hogy már nem vagyok fiatal, talán annyira tehetséges sem, de legalább a tőlem telhetőt meg akarom tenni.

Ezért kitaláltam, hogy minden héten adok magamnak valamilyen feladatot - a normál edzésadag felett. Ezek a gyakorlatok többnyire nem jelentenek fizikai kihívást  - néha nem is fárasztóak - hanem inkább valamilyen mentális képességet vagy speciális ügyességet fejlesztenek. Ha van is fizikai részük, akkor is a lényeg valamilyen mögöttes mentális folyamatban rejlik: koncentrációs képesség fejlesztése, a fáradtsággal járó fájdalom tolerálása, kitartás gyakorlása, újabb motiváció találása...És nem titkolt célom az sem, hogy az életstílusomat is javítgassam ezekkel a gyakorlatokkal: időbeosztás, feladatok megszervezése, egészségesebb szokások, érzelmi kontroll, alkalmazkodó képesség, ... az tartsa fel a kezét, aki nem szeretne ezeken a területeken egy kicsit fejlődni!

Így hát elkezdtem januárban egy sorozatot - amelyet eddig jó pár lelkes spártai harcos társam követ - így biztos lehetek benne, hogy el kell végeznem a feladatokat - hiszen nem ihatok bort, ha vizet prédikálok, ugye?

Minden vasárnap jelentkezem tehát a feladatokkal...

gyongyi_fatorzzsel.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://mentalchallenge.blog.hu/api/trackback/id/tr6012270392

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása