Mental Challenge

Mental Challenge

Mental Challenge 9.0

2017. február 26. - sportpsycho

Február 26

A héten két területet célzunk meg – ahogy már megszokhattuk – az egyik fizikai, a másik mentális. Ahogy már szintén megszokhattuk, a fizikai gyakorlatnak is van mentális háttere.

1.FELADAT: minden reggel azonnal felkelés után törzserősítő gyakorlatok, utána hideg-meleg váltózuhany

Időszak: 7 nap

Leírás: 3 gyakorlat – a fenti fotóról:

core_stability.jpg

 #2 Bridging: medence emelés a farizmok összeszorításával 40 db

 #4 The Dart: szupermen  pozícióba emelkedés 40 db

#6 The 100: háton fekve felhúzott térdekkel, karokkal jobbra-balra nyújtózás 100 db

Minden gyakorlatnál csak a feladatra koncentrálok: minél helyesebben végezzem, az izmokat jól befeszítsem, hogy rövid idő alatt nagyobb hatást érjek el. Nem agyalok már azon, hogy milyen feladataim vannak aznapra.

Ez igazán nem sok, mert nem is az a cél, hogy nagyon keményen megizzasszon. Inkább az, hogy következetesen, minden reggel rávegyem magam, hogy elvégezzem. Nem vesz sok időt igénybe, ezért nem kell korábban kelnem.  Utána egy 3 perces hideg-meleg váltózuhany, és ébredés után fél órával nem csak hogy friss vagyok, de a lelkiismeretem is nyugodt, hogy ma már tettem valamit az egészségemért és a jó kondimért. Akaraterőt, kitartást igénylő feladat. Cserébe az egész napi pozitív hangulatomat megalapozza.

  1. FELADAT: memória.

Időtartam: 6 nap, a 7 nap ismétlés.

Leírás: minden reggel meg kell jegyeznem egy kódot. Minden este vissza kell mondanom az az aznapi + az előző napok kódjait – és azt is tudnom kell, hogy melyik kód melyik naphoz tartozik. Ezért kinyomtatom és külön kis papirkákra felvágva használom a kódokat.  Vasárnap már nincs új kódtanulás, már csak ismételnem kell, amíg nem megy minden egyes kód magabiztosan! A szerdai kód szándékosan hosszabb, hogy megtörje a hét monotonitását.

Kellemes hetet Mindenkinek!

A bejegyzés trackback címe:

https://mentalchallenge.blog.hu/api/trackback/id/tr3512294735

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása