Mental Challenge

Mental Challenge

Mental Challenge 18.0

2017. május 15. - sportpsycho

Önbizalom. Ismét. Ez egy olyan téma, mely elkísér még pár hétig. Miért? Mert fontos. Alapvető. Erre építjük a többi mentális képességet. Ez a fundamentum.

 

A múltkor egy rövid fejtegetésben írtam az önbizalom spirálról. Elkezd valami jól menni, jó alakulnak a dolgaink, van pár sikerélményünk, kapunk pár pozitív visszajelzést. Elindul az önbizalom spirálunk felfelé. Egyik esemény erősíti a másikat. Az önbizalmunk nő. Ezért ténylegesen jobban teljesítünk. Ez még jobban megerősít, magabiztosabbá tesz.  A spirál egyre jobban röpít felfelé.

Mi a nehéz az egészben? Elindulni. Vagy ha egy lefelé tartó spirálon vagyunk, megfordítani az irányt.

Hogyan működik ez a sportban, a versenyeken?  Ahogy az életben is: tenni kell érte! Dolgozni, gyakorolni. Ha beleteszed a munkát, és elég kitartóan csinálod, egész biztos meglesz az eredménye. Akkor jön az önbizalom is. A spirál elindul felfelé. Ennyi. Ilyen egyszerű. Nincs hókusz-pókusz. Munka van. Sok-sok munka.  És ne feledjük: az edzés imitálja a versenyt! Eddzünk specifikusan!

Fizikai gyakorlat:  Futás, burpee és erőgyakorlatok kombó. Akár versenyen!

Sokunknak okoz nehézséget futásra váltani 30 burpee után. Lihegünk, a pulzusunk az egekben, lüktet a halántékunk, égnek a karizmaink, a lábaink mintha rongyból lennének. Kocogni még csak tudunk, de rendes tempót felvenni csak egy-kétszáz méter után tudunk.Hasonlóan: futás után – pláné, ha hegyen felfelé futottunk – nem könnyű elkezdeni valamilyen akadályt. Egy kis gyakorlással jobban fog menni.

Keressünk egy „szabadtéri kondiparkot”, ahol kb. 500-1000 m-es köröket tudunk futni. Minden körben végezzünk 30 burpeet.  Nem 10 és nem 20-at, mert versenyen is 30 van. Inkább legyen kevesebb kör, de legyen meg a 30 burpee. Ezen kívül minden körben legyen 2 másik gyakorlat is. Adok pár ötletet.

img_20170515_151750.jpg

img_20170515_151924.jpg

Joker nap: válasszunk ki egy olyan napot, amikor meg tudjuk valósítani a következőt: reggel 8-tól este 20:00-ig minden órában végezzünk 20 burpee-t vagy fekvőtámaszt. Állítsuk be a telefonunkat, hogy emlékeztessen minden órában. Épp nyilvános helyen vagyunk? Na és? Valaki meg fog állítani? Nem. Akkor? Hajrá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mentalchallenge.blog.hu/api/trackback/id/tr4012506767

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása