Mental Challenge

Mental Challenge

Mental Challenge 11.0

2017. március 12. - sportpsycho

Március 12

A héten a fizikai feladattal az oxigénfelvevő képességünket fejlesztjük.

A mentális gyakorlatoknál elkezdődik egy új fejezet, ahol a testünk fiziológiai mutatóit tanuljuk meg befolyásolni.

Fizikai feladat: légzés visszatartás nyugalmi állapotban

Gyakorlás: 1 hétig minden nap

Leírás: emlékszünk, amikor gyerekkorunkban a fürdőkádban próbáltunk minél több ideig lemerülni és visszatartani a levegőt? Na, most újra ezt játsszuk. Nem kell hozzá feltétlenül a fürdőkád, de persze ott is lehet. Ezen a héten még fontos, hogy ne csináljunk semmit a levegő visszatartása közben. Lazuljunk le, hunyjuk be a szemünket, be is foghatjuk az orrunkat, akár a vízben, és gyakoroljuk naponta 2-3X. Másfél percnél tovább ne tartsuk vissza a levegőt!!! Napi 3 gyakorlatnál ne csináljunk többet!

oxygenabsorber-2.jpg

Egy átlagember 1:00-1:45 percig bírja levegő nélkül. A tüdőben állítólag 4 percre elegendő levegő van. DE: 2 perc után a levegő visszatartásnak már nincs pozitív hatása, sok lesz a felgyülemlett széndioxid, károsulhatnak az agysejtek. Nem az a cél, hogy a szervezetet leterheljük, hanem csak az, hogy eddzük egy kicsit a tüdőnket.

underwater.jpg

Mentális feladat: pulzust csökkentjük relaxálással

Gyakorlás: 1 hétig minden nap

Leírás: Helyezkedjünk el kényelmesen – ágyon, fotelben, karosszékben -, várjunk 2-3 percet, majd mérjünk egy nyugalmi pulzust. Utána hunyjuk be a szemünket és kezdjünk el relaxálni.  Lazítsuk el az izmainkat tetőtől talpig, csendesítsük el az elménket, zárjuk ki a napi gondokat. Ha az jobban segít ellazulni, akkor képzeljük magunkat egy nagyon szép, nyugtató helyre. Pár perc relaxálás után mérjünk ismét pulzust. A cél, hogy minél jobban tudjuk csökkenteni a szívverésünket. Akiknek nem sikerül egyből, ne aggódjanak.  Gyakorlás kell ehhez, de garantáltan működik. Ha valakinek nincs pulzusmérő kütyüje, nyugodtan mérje meg hagyományosan – két ujjbegy az ütőéren a csukló felett vagy a nyakon, és közben nézze az órát.

relaxation_banner.jpg

Kellemes hetet Mindenkinek!

relaxation.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://mentalchallenge.blog.hu/api/trackback/id/tr8112331417

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása